Árnyékolók – Rolók

Milyen belső árnyékolók vannak a függönyökön kívül?

Létezik egy könnyen kezelhető, praktikus, különleges megjelenést kölcsönző megoldás, ezek a belső árnyékolók.
A belső árnyékolókat a múltban az egyszerűség jellemezte, és igen szűkös anyagkínálat, valamint kezdetleges szerkezetek. Az elmúlt években óriási fejlődésen ment át ez az iparág, alapanyag, szerkezetek, és főleg a design terén.

A sokféle roló kínálat, és változat rendkívül gazdag a szín-, és a mintaválasztéka, formája a lehető legváltozatosabb lehet, a legegyszerűbb szögletes formától a legváltozatosabb alakzatú, méretű, redőzésű, vagy merevített-feszített változatig szinte bármi megvalósítható. Magassága, szélessége és száma is változhat, lehet díszíteni paszománnyal, szalagokkal, bolytokkal, rojtokkal, vagy oldalsállal, de önmagában is dekoratív.

A termékek között találja a legegyszerűbb és legkedvezőbb árfekvésű árnyékolási megoldást, de választhat csúcsminőségű, kivételesen exkluzív szerkezeteket és anyagokat is.

 

A belső árnyékolók jellemzői:

  • modern, és klasszikus stílusban is alkalmazható,
  • eltakarja, elfedi a karnis, illetve a saját szerkezetét,
  • remekül alkalmazható olyan helyiségekben, nyílászáróknál, ahol kevés hely áll rendelkezésre,
  • keretet ad, és kiemeli a fényáteresztő-, és sötétítő függönyöket,
  • kiemelten dekorációs célokat szolgál
  • kitűnően alkalmazhatjuk függönyökkel, dekor függönyökkel kombinálva, különleges megjelenést és egyedi hangulatot teremthetünk.

 

Raff rolók:

rolo_megoldasok (3)A roló a modern függönyözés leginkább hely és esetenként anyag takarékos megoldása. Függőleges mozgatás, kezelése zsinórral, golyóslánccal vagy motorral történik. Bármilyen függönyanyagból elkészíthető nyílászáróra is szerelhető kis helyigényű megoldás. Magát a rolót tekercses, pálcás és ráncolt felhúzással is mozgathatjuk. Megjelenését a varrás, a minták és színek mellett:

a felhúzás módja befolyásolja!

A raff rolókról részletesen bővebben itt olvashat:

Típusai: római, francia, bécsi, felhő (vagy más néven buborék) rolók.

A raff rolók kiválóan kombinálhatók lapfüggönnyel, fényáteresztő függönnyel, dekor függönnyel, és sötétítő függönnyel is. A galériában talál ilyen megoldásról képet.

 

 

Sávrolórolo_megoldasok (1)

 

Érdemes megismerni ezt a viszonylag új árnyékoló típust, mert sok előnnyel, rendelkezik! A sávroló esetében egy anyaggal, és egy szerkezettel oldjuk meg a fényáteresztést és az árnyékolást. Speciális alapanyagokat alkalmazunk a függőleges mozgatású szerkezeten.

 

További fazon ötletek és képek, a saját, és a nagyvilágból válogatva: galériában.

 

 

Pliszé

 

Előnyeit kevesen ismerik, nagyon jól alkalmazható a különleges formájú nyílászárókon, kicsi helyigénye és változatossága tovább növeli előnyeit. Alapanyaga az utóbbi években forradalmi fejlődésen ment át!

 

További fazon ötletek és képek, a saját, és a nagyvilágból válogatva: galériában.

rolo_megoldasok (6)

rolo_megoldasok (7)

 

Roletta

 

rolo_megoldasok (5)

Kis helyigénye, tartóssága, könnyű kezelhetősége, kedvező ára miatt népszerű árnyékoló megoldás. Anyagválasztékának köszönhetően bármilyen stílusú térbe kiválóan alkalmazható. A hagyományos műanyag alapú anyagokon kívül, egyre nagyobb választékban elérhetők a vászonroletta és a bambusz roletta anyagok is.

További fazon ötletek és képek, a saját, és a nagyvilágból válogatva: galériában.

 

Reluxa

 

reluxa2

Sokan még idegenkednek a reluxa használatától, pedig modern és minimál stílusú terekben nagyon jól alkalmazható. A fém lamellák kínálata kibővült, ma már nagyon széles anyagkínálatból válogathatunk, a fa reluxa lamellák választéka igen exkluzív. Bármilyen alakú üvegfelületre alkalmazhatók, boltíves, trapéz és a háromszögforma sem akadály, bárhol, ahol igen kevés hely áll rendelkezésre ott a reluxa remek megoldás.

 

További fazon ötletek és képek, a saját, és a nagyvilágból válogatva: galériában.

 

Alternatívákat mutatunk, a helyes stílus és arányok lehetőségeiről!
rolo_megoldasok (2)A függönyözés nélkülözhetetlen tartozékai a karnisok és egyéb szerkezetek (rolószerkezetek, lapsínek, vitrázsok, stb.).

Mivel a funkciók eldöntése szempontjából is fontosak, ezért érdemes megismerni ezeket a kiegészítőket.

 

A teljesség igénye nélkül nézze meg a további függönyözési technikákat is: roletta, pliszé, szalagfüggöny, spagetti függöny, sávroló és reluxa árnyékolókat, mivel ezek anyagkínálata is óriási fejlődésen ment át!

 

Íme, néhány példa, hogyan játszhatunk a formai, szín, és térhatásokkal:


Bővebben az alapanyagokról : Anyagismeret , speciális alapanyagok ,

További fazon ötletek és képek, a saját, és a nagyvilágból válogatva: galériában.

Engedje, hogy segítsünk, hívjon minket, időt, pénzt és fáradtságot takarítva meg ezzel.