Teflonbevonatú textil

A teflonbevonatú textília – tapadásmentes – egy technikai textil, melynek fő funkciója a vízlepergető és a szennytaszító hatás.

A bevonat minősége szerint többféle lehet, az egyszerű vízlepergető tulajdonságtól kezdve a szennytaszító bevonatig terjed.

A teflonos, szennytaszító, vízlepergető eljárás lényege, hogy a molekuláris szinten vegyszermolekulákat csatolnak az egyes szálakhoz, amelyek összefüggő, sima és teljesen átlátszó réteget hoznak létre annak felületén. Ez a vegyszerréteg felelős azért, hogy a folyadék ne folyjék szét, megőrizve felületi feszültségét, csepp formában maradjon a textil felületén. Amennyiben a folyadékgömbök felületi feszültsége megmarad, nem tudnak beívódni a szálakba. Ahhoz, hogy a bevonattal ellátott textilek hosszú használat során megőrizzék pozitív tulajdonságaikat, érdemes betartani a kezelési javaslatokat, vagyis kíméletesen mossuk, a durva dörzsölést és tömény vegyszer használatát kerüljük. Az ajánlott hőfokon való vasalás nem rontja, hanem épp ellenkezőképpen, megújítja, felfrissíti a bevonatot.

Amennyiben a textilek szennytaszító szállal készültek, a mosás számtól függetlenül megtartják tulajdonságukat. Ha viszont teflonos bevonat, vagy a szövés utáni kezelés miatt vízlepergetőek, a tulajdonságukat hosszú távon elveszthetik.

E textilek praktikus és modern megoldások, a könnyen kezelhető vendéglátó textíliáknál. Népszerűek a szennytaszító alapanyagból készült szettek is, melyek egy teríték alá helyezve kulturált, dekoratív és praktikus megoldást jelentenek. A csak reggeliző teremmel rendelkező szállodákban, ahol esetleg nem is használnak damasztabroszt, a megfelelően széles teflonbevonatú keresztfutók kiválóak a reggeliztetéshez.
Árfekvése: speciális anyag, árszabása egyedi, ára minőségtől függően versenyképes ár.

Ajánljuk: Szállodák, HoReCa, éttermek, közintézmények termeibe.

Kiemelten: Étterem, szálloda, vendéglátó egységek, kültéri rendezvényeknél, terasz és kerti asztaloknál, standok.