Gyerekszobai függönyök

A gyerekszobai függönyök speciálisan az adott terekbe ajánlott, elfogadott, már-már alapértelmű díszítési forma, mindamellett a funkcionalitása is igen fontos. Nem csak díszít, hangulatot teremt, árnyékolni, és sötétíteni is kell.
Életre szóló, örök emlék lehet a jó gyerek szoba!

Textilezése és berendezése az egyik legszebb, leghálásabb feladat!

Ma már nagyon nagy hangsúlyt fektetünk gyermekünk fejlődésére, mind kreativitásuk, alkotói vágyuk és figyelmük kiteljesedésére.

Születésüktől fogva képesek a tanulásra, ezért inspiráló, dinamikus impulzusokra van szükségük. Ezért olyan gyerekszoba kialakítására kell törekedni, ahol a színek és formák sokszínűsége, határtalan gazdagsága segíti a gyermek fejlődését.

 

Gyerektextilek széles választéka teszi lehetővé, hogy megteremtse a tökéletes gyermekszobát, a teljes harmóniát.

Választásnál természetesen nem csak az élénk szín- és mintavilágra kell törekednünk, hanem praktikus szempontokat is figyelembe kell vennünk.
A sötétítő függöny segíti elő, hogy gyermekünk nyugodtan aludhasson, de a nyári napsütéses délutánokon kellemes árnyékolást adjon, beengedje a fényt, kellő szűrés mellett is.
A gyerekfüggönyök sötétítőjeként válasszunk speciális anyagokat, fény-, hangelnyelő, vagy antibakteriális kiképzéssel.

 

Funkcionalitás, és praktikum terén három részre osztható:

Babaszoba:

Inspiráló, kellemes, de biztonságot sugárzó környezet!

gyerekszobak (49)Fontos szempont, hogy hány évre tervezünk egy babaszobát! Itt a színek világa lehet unisex, nem fontos a gyermek neméhez, fiús, vagy lányos színekhez ragaszkodni.

 

A gyermekek ízlésvilága bizonyos kor után alakul ki, és változik meg.
Az igazi babaszobát 3-4 éves korig tudja a baba használni.

A hangulatos, harmonikus színekben pompázó pöttyös, csíkos, kockás textilek milliónyi lehetősséggel bírnak, nagy előnyük, hogy a semleges színek figyelembevételével kislány és kisfiú szobákba egyaránt alkalmazhatóak, akár több korosztályon keresztül is.

 

 

Gyerekszoba:

gyerekszobak (27)A boldog kisgyermekkor, a saját kicsi birodalom mesevilága!
Az óvodába lépve, „előkerülnek” az aktuális mesehősök, az oviban „menő” játékok, figurák, melyek már jelentősen befolyásoló tényezők! Emiatt mást és mást szeretnének. A kislány és kisfiú szobák sajátossága itt már alapvető követelmény.

A kislány szobák örök színe a rózsaszín, mely részükre a már a kialakuló nemiség jelképe. Minden kislány a Barbie babák rózsaszínűségére, a kis hercegnők nőiességére és finomságaira vágynak.
A kisfiú szobák az állatfigurák világából, átlépve a dominánsabb korszakot kedvelik.

Meghatározó autók, kalózok, hajók, Disney figurák világába csábít. A karakteresebb színek, formák világa az alapvető követelmény. Kék és barna, zöld és menta, vagy akár az élénkpiros szín is a kisfiú szobák meghatározó színei.

 

Ifjúsági, tini szoba:

gyerekszobak (37)A tanulás, a nagy lázadások, és első „szerelmek” emléke!

A tinik már szeretik kifejezni egyéniségüket, élénken hangot adnak neki. Itt a nemek már teljesen elkülönülnek mind stílusban, mind színekben!

A minta és a szín kiválasztásánál tehát figyelembe kell vennünk gyermekünk életkorát és nemét, de akinek nincs lehetősége életkoronként változtatni az enteriőrt, érdemes olyan textileket választani, amely több életkort is átível.

Az iskola kezdetekor a betűk világa és az előtérbe lépő hobbik, sportok, példaképek meghatározóak lesznek a gyermek életében, ezért olyan textileket válasszunk, melyek ezen igényeknek megfelelnek.
Itt bátran alkalmazhatjuk a kreativitásuknak és igényeiknek megfelelő színeket, mintákat és az éppen reflektorfényben csillogó gyerek/tini sztárokat.
Engedje, hogy segítsünk, hívjon minket, időt, pénzt és fáradtságot takarítva meg ezzel.

 

Tipp:

Ha találunk olyan anyagot, ami kedvünkre való, rendezzük be a gyerekszobát egyedi módon, saját elképzelés szerint.

 

Válasszunk egymáshoz illő sötétítőfüggönyt és fényáteresztő függönyt. A kiválasztott anyagokból díszítsük a szobát ágytakaróval, baldachinnal, ágyneművel, díszpárnákkal, székhuzatot vagy székpárnát. Kattintson a megfelelő kategóriára!

Leggyakrabban használt alapanyagaik: organza, voile, batiszt, len, sable, struktúr, jacquard , dekor anyagok.

Bővebben az alapanyagokról : Anyagismeret , speciális textilek,
További fazon ötletek és képek, a saját, és a nagyvilágból válogatva: galériában.

A függönyözés nélkülözhetetlen tartozékai a karnisok, vitrázs-, kávéházi rudak és egyéb szerkezetek (rolószerkezetek, lapsínek, stb.).

Mivel a funkciók eldöntése szempontjából is fontosak, ezért érdemes megismerni ezeket a kiegészítőket.

A teljesség igénye nélkül nézze meg a további függönyözési technikákat is: rolók, roletta, pliszé, panel függöny, szalagfüggöny, spagetti függöny, sávroló és reluxa árnyékolókat, mivel ezek anyagkínálata is óriási fejlődésen ment át!
Íme, néhány példa, hogyan játszhatunk a formai, szín, és térhatásokkal: