Lángmentes / Burnout – Trevira CS függönyanyag

A Burnout – az angol kiég szóból – egy technikai textil, melynek fő funkciója a lán, lánggal égés kizárása.

Ma már sok helyen, közintézményekben és a szolgáltató iparban is, már csak ezek a típusú – minősített bizonyítvánnyal rendelkező anyagok használhatók függönyözésre, kárpitozásra.

A lángmentes textíliák legfontosabb tulajdonsága, hogy nem terjesztik a tűzet, nem kapnak lángra, így nem táplálják tovább a tüzet, nem lángol, ezáltal megakadályozza a tűz továbbterjedését, nem bocsát ki mérgező gázokat. A lángok hatására az anyag összezsugorodik, elolvad. Ami ezt lehetővé teszi, az a textil alapszála, ami az úgynevezett Trevira CS, amely egy lángmentes szál.

A lángmentesség többféle módon érhető el.

Az első, maga az alapanyag rendelkezik a lángálló tulajdonsággal – szál szövött, az alapszövet szálainak a tulajdonsága -, így használat, tisztítás következtében sem veszíti el képességét.

A második, az utólagos lángmentesítés. Ez is megoldás lehet, ekkor egy speciális anyaggal impregnálják a közönséges függönyanyag felületét. Ez esetben a mosás illetve bizonyos idő elteltével ez a tulajdonság megszűnik, a réteg lepereg az anyagról és csak foltokban lesz lángmentes, így az anyag részben funkcióját veszti. Létezik sötétítő és fényáteresztő változatban is.
Árfekvése: speciális anyag, árszabása egyedi, ára magasabb minőségtől függően versenyképes ár.

Ajánljuk: Közintézmények, HoReCa, és a szolgáltató ipar bármely helyiségeibe.

Kiemelten: irodák, konferenciahelyiségek, egészségügyi létesítmények, színházak, oktatási intézmények, vendéglátóhelyek, idegenforgalmi szálláshelyek, magánházak, lakások közintézmények és vetítőtermek.

Tipp:

Ez a függöny alkalmas japán panel, ringlis és lap függöny szerkezetre is. Kínálatunkban többféle lángálló roletta, szalagfüggöny és pliszé anyagok közül is válogathat.