Blackout / fényzáró függönyanyag

Speciális textilek

Speciális textilek

A Blackout – az angol elsötétítés szó – egy technikai textil, melynek fő funkciója a fény és a hő kizárása.

A Blackout függöny használatával teljesen el tudjuk sötétíteni a helyiséget, és érezhetően hűvösebb lesz, mint normál függöny használatakor.

Speciális eljárással készült függöny, a lényege, hogy a két külső textilréteg közé egy harmadik, fekete textil szálat szőnek. E szál a drágább anyagoknál szénszál, az olcsóbbaknál normál textilszál lehet. Ezáltal a Blackout anyag annyira sűrűvé válik, hogy a fényt 80-90%-ban zárják ki. Kaphatóak 100 % fényzáró függönyök is, melyek hátoldala egy teljes fényzáró réteggel vannak ellátva. Két féle típus van belőle. Általában a textil mindkét oldala egyforma, de vannak olyan Blackoutok, melyek hátoldala fehér, ezért visszaveri a napsugarakat, ez által 2-3 °C fokot nyerünk a helyiségben, mely tulajdonsága mind a fűtés, és a légkondicionálás szezonjában is áldásos hatással bír.

Nagy súlyú, vastag, de a több réteg ellenére mégis finom, lágy esésű anyagok, könnyű velük dolgozni, használat közben nem gyűrődnek, könnyen kezelhetők, nagyon jó esésű sötétítő, vagy hő fogó függöny készül belőle.

A legújabb trendeknek megfelelően a kínálat széles, lehet fényes vagy matt, feketétől az élénk pink színig, modern, klasszikus vagy gyerek mintás.

Szélessége általában 140 – 150 cm, de gyártanak már 280 cm szélességet is.

A hagyományos textilek fényzáró képességét növelhetjük, akár teljes fényzárásra is alkalmassá tehetjük, ha egy olcsóbb Blackout anyaggal béleljük ki.
Árfekvése: a hagyományos sötétítővel teljesen versenyképes ár, ma már nem luxusáru termék.

Ajánljuk: Az otthon, a munkahely, és a szolgáltató ipar bármely helyiségeibe.

Kiemelten: háló-, pihenő-, gyerek szobák, nappali, irodák, video tárgyalók, iskola, konferencia és vetítőtermek.

Tipp:

Ez a függöny alkalmas római-, bécsi roló, japán panel, ringlis és lap függöny szerkezetre is. Kínálatunkban a blackout roletta, szalagfüggöny és pliszé anyagok közül is válogathat.